Syv essays af Rana Zeid (f.1980). Fra bogens forord af oversætter June Dahy:
Teksterne tager udgangspunkt i erfaringer, der er tæt forbundet til oprøret mod det syriske regime, der tog sin begyndelse i marts 2011. Essayene udgives i forbindelse med forfatterens gæsteophold hos Museet for Samtidskunst i oktober 2016.
De syv essay fremstår i den rækkefølge, de er skrevet og til en vis grad afspejles dette forhold i deres indhold og i høj grad i deres stil. Zeids temaer formes af det momentum, som har motiveret den enkelte tekst. Momentet formes som stærke øjebliksbilleder. De bæres frem af følelser og ydre referencer og ofte i et stærkt spændingsfelt mellem fortiden, det tidligere erfarede, og den nye erfaring, der tydeligt defineres som et “efter”, hvor oprøret og det bevidste brud med den tidligere samfundsstruktur er skæringspunktet. Intensiteten i teksterne er gennemgående af stor styrke, svarende til intensiteten i det revolutionære øjeblik. Sidenhen indtræder et andet spændingsfelt, nemlig ved erfaringen af den nye sociale situation som flygtning.
Fortællingerne er baseret på autentiske oplevelser og beretninger. Nogle af dem er forfatterens egne, mens andre hviler på andre personers fortællinger i et set up, hvor forfatteren påtager sig rollen som litterær skuespiller af deres roller. Disse roller spiller hun med sine egne ord og fortolkninger.
(…)