Klassisk arabisk litteratur i oversættelse til dansk

Red. Stig T. Rasmussen (Antologi)

Beskrivelse
Detaljer

En vejvisning gennem den klassiske arabiske litteratur, der har været oversat til dansk de sidste 200 år. Klassisk arabisk litteratur er en bog, der aldrig har eksisteret før på dansk og som udfylder en vigtig plads.

Den klassisk arabiske litteratur spænder i tid fra 5.–6. århundrede til den første halvdel af det 20. århundrede. Klassisk arabisk litteratur giver et indblik i de skiftende epokers interessefelter og oversættelsespraksis, og er en indgang til studiet af dansk arabistik og islamologi.

Det er en kunst at oversætte mellem to så vidt forskellige sprog. Men oversættelsen er en god måde at komme til forståelse af en kultur. I denne antologi finder man også mange nyoversættelser af forfatteren selv, og i det hele taget er den en skatkiste af smukke tekster.

Bogen er illustreret med materiale fra Davids samling, bl.a. med imponerende håndskrifter i eventyrlig kalligrafi.

Stig T. Rasmussen er mag.art. i semitisk filologi med arabisk og har arbejdet med oversættelser mellem arabisk og dansk i mange år. Det resulterende i den første arabisk-danske ordbog (1984) og oversættelser af H.C. Andersen til arabisk (2003–2006). 1989–1996 var han afdelingsleder for Orientalsk Afdeling ved Det Kgl. Bibliotek, og 1996–2012 for den dér nyoprettede Orientalsk og Judaistisk Afdeling.

Tak til C.L. Davids Fond og samling, samt til Professor, dr.phil. Arthur Christensen og hustrus Legat for orientalister


Tekst

Forlaget Orbis

Oversætter

Stig T.Rasmussen med flere

Udgivelse original

2018

Udgivelse oversættelse

-

Genre

Antologi

Relaterede bøger