Værelse 28

Værelse 28

غرفة ٢٨

Bissan Fares

Beskrivelse
Detaljer

I Bissan Fares’ første roman på dansk, følger vi Sarah Younes, en 40-årig palæstinenser, som er flygtet fra Syrien til Danmark på grund af borgerkrigen. I Grækenland blev hun skilt fra sine to døtre og eksmand, og der går to år, før de bliver genforenet i Danmark. Sarah gør, hvad hun kan, for at integrere sig i det danske samfund, men det er svært, fordi hun føler, at hun skal starte helt forfra i livet: I Syrien havde hun en universitetsuddannelse, et job som bibliotekar, en mand, familie, venner. I Danmark går hun på HF og bliver sendt i den ene praktik efter den anden. Dertil kommer den ødelæggende følelse af ikke at høre til nogen steder, og ensomheden skyller ind over hende. Desperat forsøger hun at opbygge et forhold til en dansk mand.

Værelse 28 er en roman om at føle sig fremmed, ensom og om ikke at passe ind. Det er en roman, der undersøger den mellemøstlige kvindes forhold til den mellemøstlige mand, til den danske mand, samt hvad mangel på kærlighed og anerkendelse kan gøre ved et menneske.


Tekst

Redaktionen

Oversætter

Bissan Fares og Torkild Thellefsen

Udgivelse original

2022

Udgivelse oversættelse

2022

Om forfatteren

Bissan Fares

Bissan Khalil Fares

Bissan Khalil Fares er en palæstinensisk forelægger, forfatter og digter. Hun er født i 1982 i Damaskus. Bissan har oprettet forlaget Jaffa, hvorpå hun har udgivet sin roman Værelse 28 (2022, غرفة ٢٨) på dansk og arabisk. Hun har desuden udgivet digtsamlingen ستائر من زجاج [Glasgardiner] i 2020. Værelse 28 handler om Sarah Younes, en 40-årig […]

Læs mere...