Febersletter

براري الحمى

Ibrahim Nasrallah

Beskrivelse
Detaljer

Febersletter foregår i en landsby på den Arabiske Halvøs vestkyst på et ikke nærmere defineret tidspunkt i nutiden. Dens hovedperson er en tilflyttet lærer, der efterhånden mister enhver naturlig tilknytning til sin omverden.
Hans personlighed spaltes to, i en praktisk person – der optræder som hans kollega og bofælle – og en betragtende, følende person, der spejler den besynderlige verden, han er landet i.


Hovedpersonen Muhammad Hammad leder bogen igennem efter sit alter ego, der også hedder Muhammad Hammad, og undervejs oplever han landsbyens beboere i et mini-univers, hvor alle menneskehedens store laster og dyder manifesterer sig. Handlingens stof er grådighed, liderlighed, livsangst, misundelse, vrede og hovmod, men også de store dyder er repræsenteret i håbet, godheden, offerviljen og hjælpsomheden.
Romanens perspektiv er tragisk, ingen af personerne når frem til deres mål eller til en tilstand af harmoni. Til gengæld fremstår de næsten som arketyper i en roman, der både er inspireret af det absurde drama, le nouveau roman og af traditionel arabisk fortællestil.


Lektørudtalelse (06/49): ” — handler om kultursammestød i en islamisk verden set med islamiske briller. Meget spændende og interessant fortælling. –“


Tekst

Underskoven

Oversætter

Marianne Madelung

Udgivelse original

1985

Udgivelse oversættelse

2006

Genre

Roman

Om forfatteren

Ibrahim Nasrallah

Ibrahim Nasrallah (f. 1954) er palæstinenser, hans forældre blev fordrevet fra Al-Bruij i nærheden af Jerusalem, så han voksede op i en flygtningelejr, gik på en UNRWA-skole og blev uddannet som lærer. Underviste i en periode i Al-Qunfuhdah i Saudi Arabien. Er nu bosat i Amman, Jordan. Nasrallah har en stor produktion af lyrik bag sig, […]

Læs mere...