Livet er roligt i vitrineskabet

الحياة هادئة في الفيترين

Hanadi Zarka

Beskrivelse
Detaljer

En kvinde driver rundt i en unavngiven syrisk by, som mændene har forladt, og krigen ødelagt. Kun kvinderne er tilbage, efterladt med deres børn, ensomhed og uforløste begær. Livet er roligt i vitrineskabet er en skildring af krigens hverdag,forliste drømme og bitre forelskelser. Digtsamlingen, der udkom i 2016 på arabisk, er Hanadi Zarkas femte digtsamling. Zarka har vundet tre priser i Syrien og hendes bøger er oversat til fransk, tysk, hollandsk, engelsk og dansk.

Fra Politikens anmeldelse: 5 hjerter: Jeg føler mig hjemme i digtenes feminine univers af gryder og pander, neglelak og håndarbejde – politiken.dk

“Hvad sker der med tiden under en krig? Den strækker sig ud i det uendelige, og samtidig svinder den ind til et lille, fremtidsløst punkt. Det er det store paradoks i Hanadi Zarkas (f. 1974) digte om krigen i Syrien.

(…) Hanadi Zarkas ’Livet er roligt i vitrineskabet’ møder man det mere eller mindre almindelige liv, som er fortsat under krigen (…) I begyndelsen er digterjeget især en poetisk røst, men lidt efter lidt situeres det som en fyrreårig kvinde, der bor alene med sin mor. En kvinde, som skriver digte og drikker morgenkaffe i ensomhed, som længes efter kærligheden, men også vil være fri for den, som hader Nicole Kidman, som har læst Virginia Woolf og Emily Dickinson, som aldrig er fri for at spekulere over døden, og som ikke har fået børn. Hendes blik gør måske ikke krigen lettere at forstå, men hverdagen under den mere håndgribelig og taktil (…)”


Tekst

Forlaget Harpyie/Politiken

Oversætter

Naja Bjørnsson

Udgivelse original

2016

Udgivelse oversættelse

2020

Genre

Poesi

Relaterede bøger

Om forfatteren